Anunț colectare deseuri!

Informații privind procedura de colectarer a deseurilor reciclabile precum si data colectării acestora pentru lunile August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie, Decembrie.

PLASTIC / METAL

          Recipientele din plastic (PET-urile) se clătesc cu apă rece, ambalajele din plastic care nu se pot curtăța se colectează la deșeurile reziduale . Dopul se scoate înainte de debarasare  economisind spațiu prin presare.

  Exemple:

 DA – bidoane și cutii din plastic, folie de plastic, pungi din plastic, ambalaje de protectie  din plastic , jucării din plastic, doze de băuturi, cutii de conserve, tacămuri de bucătărie, etc.

 NU –  produse combinate din metal și plastic, polisteren din constructii, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, deșeuri medicale (seringi folosite, medicamente), etc.

      HÂRTIE /CARTON 

      Exemple:

 DA – reviste, ziare, maculatură, plicuri, cutii, fotografii, cartoane de ouă, cutii de pizza, (curate), cutii de carton de băuturi (tetrapack) etc. (se colectează uscate).

 NU – hartie și carton ce conțin reziduri de mâncare, șervețele și hârtie de bucătărie folosite, hărtie de ambalat lucioasă.

       STICLĂ

    Exemple:

DA –ambalaje  de sticlă (fără capac), borcane, (fără capac), damigene, ambalaje din sticlă de la produse cosmetice, etc.

NU – oglinzi, geamuri, produsede porțelan, ceramică, cristal vase rezistente la căldură, etc.

                      DEȘEURI REZIDUALE / MENAJERE

    Deșeurile reziduale sunt totalitatea deșeurilor  care nu se pot recicla .

   Exemple: – resturi de mancare (carne, lactate, ouă, vegetale), scutece de unică fofosință, absorbante, rezidurile excrementele animalelor de casă, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigară, șervețele folosite, ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramică și porțelan, vesela de unică folosință foarte murdară, etc.