Oferta vânzare teren!

Ofertă vânzare teren – Ungur Vasile, localitatea Tioltiur, comuna Cornești, județul Cluj.

Ofertă de vanzare teren!

Ofertă de vânzare teren,vânzător  Molnar Elena!

O zi de iarnă!

Un peisaj mirific, covorul moale și pufos de zăpadă domină pământul. Singurele urme de viața le reprezintă  copiii zglobii cu glasurile lor  aleargând prin zăpadă cu bujori şi lacrimi pe obraji de la vîntul rece iar mâinile  îngeţate de frig, dar nimic nu contează atâta timp cât distracţia şi jocul este pe primul loc. Copacii sunt minunati îmbrăcați cu haina albă si mirosul de zăpadă te lasă să plutești în cea mai frumoasă poveste spusă la gura sobei.  Copiii se inţeleg între ei si se adună mai mulţi la un loc pentru a organiza diferite jocuri, se dau cu schiurile sau  săniile.  Eu personal iubesc clipa când simţi mirosul zăpezii al frigului şi aerul rece de iarnă. Un aer curat şi viu care iţi pătrunde direct în plămâni primind energie şi poftă de viaţă.

Fulg de nea ( Alina Ciobanu)

Fulg de nea, ca o stea
Cazi ușor pe casa mea
Și împarte bucurii
La armate de copii.

Fulg de nea, ca o stea
De unde vii, sau nu știi?
Spune iarna cât o ții?
Că-i prea rece și bătrână
Iarna multă nu e bună.

Ţesutul manual la CIPT- Lujerdiu

Țesutul manual ne reprezintă și astăzi, de aceea la Centrul de Informare și Promovare Turistică am instalat războiul de țesut pe care țesem preșuri și prosoape de bucătărie. Aceasta artă pe cale de dispariţie vrem să o păstrăm vie. Dacă acum 20 de ani, în fiecare casă puteai vedea cel puţin un preș ţesut manual, astăzi este o raritate, pentru care unii ar da bani să le aiba în locuințe.
Nu este greu de realizat și nici foarte costisitor. Din hainele uzate pe care le aruncăm putem pregăti preșurile multicolore. Acestea trebuie selectate și pregătite cu multă atenție pentru a scoate în evidentă frumusețea preșului. Oamenii harnici au nevoie de bună vointa și putină imaginatie pentru a realiza preșul dorit. Pentru a nu uita și a păstra această tradiţie, vă asteptăm cu mic cu mare, să ne vizitati la Cipt – Lujerdiu, comuna Cornești unde vă puteți țese propriul preș sau a învăța arta acestui meșteșug. Voluntarele noastre din localitatea Stoiana, vă stau la dispoziție cu detaliile acestei arte.
Asteptăm cu drag programările D-voatră la numărul de telefon 0732/167266 – Irina Chitta, agent de turism!

Anunț – Organizare concurs

Primăria Comunei Cornești, Județul Cluj organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de muncitor calificat III în cadrul Compartimentului de intreținere.

Anunț – Organizare concurs

Primăria Comunei Cornești, Județul Cluj organizare concurs de recrutare pentru perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de șofer microbuz în cadrul Compartimentului de intreținere.

Mesaj de sărbători!

afis sarbatori 2017