O seară în Comuna Cornești!

Vă invităm să petreceți căteva clipe alături de noi, urmărind aceste imagini.

Așa cum bine știm cu toții, la sate sunt multe treburi de facut precum hrănitul animalelor, mulsul vacilor, oilor și alte multe lucruri necesare pentru traiul zilnic.

De asemenea apusul de soare, ne dispune altfel. Retragerea lui e de o discreție insesizabilă, lumina e din ce în ce mai săracă, razele tot mai subțiri. Privind în tăcere cum se retrage ne transmite un frumos salut „Pe mâine! – Am să revin să vă fac ziua mai frumoasă”. Apusul de soare te îmbie la odihnă și la refacerea fortei de munca.

Sentimentele puternice care te încearcă în fiecare zi, te fac să înţelegi că viaţa aceasta este un dar atât de preţios, de care trebuie să ne bucurăm și să o trăim frumos începând prin a admira şi a preţui frumuseţile naturii pe care ni le-a dăruit Creatorul.

Irina Chitta – agent de turism

 

Publicație căsătorie!

Publicație căsătorie Szatler Tiberiu  și Rus Lucreția.

17862814_1881662565443309_6252957869569132800_n

Lujerdiu Sat Cultural al României – 2017

În data de 28/05/2017 Primăria Comunei Cornești a participat la evenimentul „Sate Culturale ale României” si „Gala Comorile României” organizat de către ASOCIAȚIA CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMÂNIA” și Muzeul Național al Satului Dimitrie GustI.
În urma evaluării și jurizării a fost desemnat:
– Lujerdiu – Sat Cultural al României
ȘI
– Casa Carmela – Comoară a României
Pe această cale mulțumim tuturor cetățenilor pentru colaborare și sprijin.
Irina Chitta – agent de turism

Adaugă fotografii/clipuri video

Înălțarea Domnului – Ispas

Mesaj de Ziua Eroilor

Școala Lia Manoliu Cornești.

Școala Lia Manoliu Cornești.Celebrăm astăzi „Ziua Eroilor”, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în luptă de-alungul vecurilor pentru credință, libertate,apărare și reîntregirea neamului. Cinstirea celor ce și-au dat viața se săvârșește de aproape un secol, încă din 1920, când s-a stabilit că Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălțării Domnului Isus Hristos, dată decretată sărbătoare națională a poporului român. Este Ziua Eroilor, iar poporul romînesc care își sfințește eroii este un popor care a luptat în istorie. Eroii neamului românesc s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, iar ei se vor înălța mereu cu demnitate în fața lui Dumnezeu.
Nu vom uita niciodată eroii neamului românesc căzuți la redutele de la Plevna, Smârdan, Rahova sau Grivița, pe cei căzuți în Primul Război Mondial prin luptele duse la Mărăști, Mărășești și Oituz, un război care ne-a adus întregirea neamului și făurirea statului național, unitar, suveran și independent, eroii căzuți pe frontul sovietic la Stalingrad sau Crimeea, pe cei a căror jertfă supremă a dus la eliberarea țării și a altor state vecine până în mai 1945. Eroii și martirii neamului sunt și cei care au îndurat pentru libertatea noastră,în lagărele comuniste, la canal, la Sighet sau Aiud, și și-au dat ultima suflare cu strigătul „NU COMUNISMULUI”.
Martirii neamului românesc sunt și cei ce au luptat pe baricade în 1989 la Timișoara și deacolo în toată țara! Eroi ai neamului sunt acei bravi soldați ce apără spiritul pentru care au murit ceilalți eroi, detașamentele din Afganistan, Irak și alte teatre de război. Eroii neamului românesc vor fi și mâine și de-a vecii vecilor, căci avem sânge de luptători în apărarea pământului românesc și vom fi veșnic patrioți. Pomeniți la toate liturghiile, eroii neamului au astăzi parte de atenție deosebită din partea tuturor. E ziua când ne înclinăm frunțile și rostim o rugăciune pentru o cauză dreaptă.
Pentru că astăzi este o zi de sărbătoare împărătească – Înălțarea Domnului – urăm tuturor cetățenilor comunei un salut creștin Hristos s-a Înălțat! Precum și celor ce și-au sărbătorit ziua numelui a „ Sfinților Împărați Constantin și Elena”, le urăm un sincer „La mulți ani”!

„Piatră de Tioc” – Satul Tiocu de Jos

Cariera de Piatră, Comuna Cornești, Județul Cluj a furnizat piatra verde din Casa Poporului, București cea mai mare clădire din Europa și a doua clădire din lume, după Pentagon.
Vă invităm să vizionați în premieră poză din această carieră care în scurt timp va deveni un punct turistic de maximă atracție al Transilvaniei, României, întregii lumi.
Primar,

Dorel Julean

 

Teren de vânzare – Comuna Cornești

Teren de vânzare în localitatea Morău – Pintea Lodovica

Primăvara în Cornești