EXERCIȚIU INCENDIU

Astazi 26/04/2017 la Centrul de Informare și Promovare Turistică, a avut loc un exercitiu de prevenire, evacuare și stingere a incendiului. La acest eveniment au participat Detașamentul de Pompieri Dej, Județul Cluj, împreună cu S.V.S.U. – Cornești. Deasemenea am fi fericiți ca asemenea întâmplări să nu aibă loc, și să rămână doar exercițiu terminându-se toate cu bine.

Mulțumim participanților.

Inițiativa tinerilor din Tiocu de Jos.

Vă rog să priviţi cu maximum de apreciere aceşti 3 tineri care au avut ideea de a ecologiza satul Tiocu de Jos din comuna Corneşti, în schimbul unei serate în incinta Căminului Cultural din acest sat.

Aştept iniţiativă şi din partea altor tineri din alte sate aparţinătoare comunei noastre.

Eu, în calitate de primar, o să pregătesc o surpriză la momentul în care acest lucru se întâmplă în minim 5 din cele 9 sate ale comunei.

Felicitări echipei Tiocu de Jos pentru iniţiativă!

Primar,

Dorel Florinel Julean

Lucrări

Se continuă lucrările de reparații la podul Stoiana, pietruirea ulitelor în comuna Cornesti.

Selectarea deseurilor

Astăzi 13/04/2017 cu ocazia aranjării panourilor de afișaj din Comuna Cornești am observat modul în care cetățenii comunei reciclează selectiv gunoiul menajer.  Astfel am constatat faptul că locuitorii din satul Igriția au înțeles și au pus în aplicare cel mai bine mesajul primăriei de a recicla selectiv.

Pe acestă cale facem apel către toți locuitorii comunei de a le urma exemplul și totodată vă rugăm să nu faceți confuzii în a recicla sticlele din pet în containerul verde pentru sticlă.

Deasemenea pe acestă cale vă mulțumim și vă dorim „PAȘTE FERICIT”

 

 

 

Reportaj NCN TV Cluj – Dorel Florinel Julean și Ilie Mircea Rus.

Reportaj la NCN TV Cluj cu d-l primar, Dorel Florinel Julean și Ilie Mircea Rus.                                                                     Începând de la ora 2 si 6 minute(aproximativ pe la jumătatea reportajului).

NCN TV Cluj

NCN TV Cluj, Cluj-Napoca. 12,958 likes · 4,859 talking about this. NCN este televiziunea nationala a clujenilor

Mesaj important pentru iubitorii de animale!

După câștigarea celor trei proiecte europene în valoare de trei milioane de euro, se pare că cifra 3 ne poartă noroc sens în care vă facem cunoscut faptul că fermierul Rus Ilie Mircea din localitatea Tioltiur, născut în localitatea Bârlea, proprietarul unei ferme cu un număr de 100 vaci cu lapte, participant la „Târgul Agraria” – 2017 din localitatea Jucu, Județul Cluj, cu o vacă de lapte din rasa „Bâlțată Românească” Tip Simmental și o junincă din aceași rasă, a căștigat 3 diplome după cum urmează: 

1) – Locul II – la categoria vaci de lapte
2) – Locul III – la categoria juninci
3) – TITLUL DE MISS AGRARIA

În calitate de primar al Comunei Cornești doresc să îl felicit pe Iliucă pentru câștigarea primelor diplome din Comuna noastră pentru creșterea exemplară a văcuțelor de lapte, pentru seriozitatea și progresul obținut în zootehnie precum și pentru câștigarea a două proiecte europene:
– SAPARD ferma de vaci în localitatea Tioltiur
– Primul tractor profesional achiziționat în Comuna Cornești, din fonduri europene cu cofinanțare proprie.

Felicitări familiei pentru felul în care au reușit să se mobilizeze, obținând cele mai bune rezultate în domeniul zootehnic în istoria comunei Cornești.

Bravo Iliucă, Bravo Gabi!

P.S. Vă așteptăm în Comuna Cornești pentru o fotografie cu MISS COLONA , văcuța câștigătoare a Târgului AGRARIA – 2017.

 

Primavara 2017

Așa arată o zi de primăvară în comuna Cornești.

 

Ia priviţi cum pe imaş
Stă cuminte-un copilaş,
Iar alăturea de el
Zburdă un ieduţ şi-un miel.

Băieţelu-i fericit:
Primăvara a venit
Şi-a adus în şorţul ei
Iarbă pentru iezi şi miei.

de Emilia Plugaru