Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Anunț Săparea Văii- Tioltiur!

În această perioadă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj realizează decolmatarea și reprofilarea Văii Tioltiur. Totodată, este îndepărtată vegetația care obturează albia și împiedică scurgerea apei. Lucrările sunt realizate în parteneriat cu Primăria comunei Cornești.

ℹ️ Intervențiile au început în luna martie și se desfășoară pe o lungime de 4,9 kilometri. Până în prezent, a fost finalizat un tronson de 2 kilometri, fiind excavat un volum de 7.000 de metri cubi de aluviuni, material utilizat pentru consolidarea malurilor. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este sfârșitul lunii mai.

Aceste lucrări contribuie la refacerea capacității de transport a albiei și sunt necesare pentru protecția populației și a obiectivelor riverane în cazul producerii inundațiilor.

Reamintim autorităților locale și riveranilor să-și curețe și să-și întrețină permanent șanțurile și rigolele pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale.

De asemenea, toți deținătorii de poduri și podețe trebuie să mențină în permanență curată secțiunea de scurgere a apelor.